Transportverslag sponsorgroep juni 2015

Wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar?   Zou dat geloof hem soms kunnen redden?

Als iemand nauwelijks kleren heeft en elke dag eten tekortkomt en een van u zegt dan: ‘Het ga je goed! Kleed je warm en eet smakelijk!’ zonder de ander te voorzien van de eerste levensbehoeften – wat heeft dat voor zin?  Jacobus 2


Vrienden, stel dat iemand zegt dat hij gelooft, maar hij doet niet wat God van hem vraagt.

Dan is zijn geloof zinloos, want hij zal niet gered worden. Stel dat een gelovige geen kleren heeft, en te weinig eten heeft. En stel dat jullie dan tegen hem zeggen: “Het beste ermee! Trek maar warme kleren aan, en ga maar lekker eten!” Als je dat zegt zonder hem echt te helpen, zijn je woorden zinloos. Je moet zo iemand natuurlijk ook geven wat hij nodig heeft. (Jacobus 2. Bijbel in gewone taal)


Welkom op de website van

stichting "Hulp aan Limanowa" zuid Polen


d9230fe117c9dca9fbf0984c68e8af92
IMG_20190917_131012
gezin 572 1
DSC03906
IMG_20190920_105205Contact adres:


Stichting Hulp Aan Limanowa

p/a Alteveerstraat 233

7906 CH Hoogeveen

Tel :  06 40 228 783

j.kruizinga54@upcmail.nlHet rekeningnummer is

NL60RABO0379061201

t.n.v. Stichting Hulp aan Limanowa te Hoogeveen

(ANBI geregistreerd)Wilt u contact met onze P.R. man.

Mail dan naar goosleijssenaar@planet.nl

Of bel  06 54 141 052

ANBI geregistreerd

Dus uw giften zijn aftrekbaar voor de belasting

Verslag sponsorreis juni 2015


1 juni kwamen 10 leden van de sponsorgroep al om 4.45 uur aan bij huize Kruizinga. En bovendien kwam tot ieders verrassing Eppo Helder langs om ons uit te zwaaien. We hebben gezamenlijk onze hemelse Vader gevraagd om een veilige reis en een fijne en zinvolle week in Polen. Daarna om 5.00 uur in de auto’s voor de lange reis naar Polen. Doordat we een grote bus met aanhanger vol met hulpgoederen bij ons hadden konden we niet snel, maar toch kwamen we al om 21.00 uur aan op de camping in Stara Wies. Na een avondsluiting zochten we maar gauw ons bedje op.


2 juni Op het programma staat het uitladen van de bus. Nooit geweten dat er zoveel spullen in een bus passen. 185 bananendozen vol kleren en heel veel matrassen en knuffels werden uitgeladen en in een depot gezet. Hier kunnen de arme gezinnen van Limanowa die (nog) geen ondersteuning uit Nederland krijgen spullen uitzoeken. Voor de eigen gezinnen hebben we deze keer boodschappen besteld bij het kleine sklepje vlak bij de camping. De winkeleigenaresse blij, de gezinnen blij en wij blij want nu hoefden we zelf de boodschappen niet bij elkaar te zoeken. Win-win-win.


3 juni De boodschappen stonden keurig voor ons klaar. In grote tassen die Marry uit Nederland had meegebracht. Nu konden we samen met Dorota op pad om gezinnen te bezoeken. En daar doen we het uiteindelijk ook voor. We willen graag weten hoe het in Polen gaat. Hoe is de situatie van de gezinnen en waar en hoe is er hulp nodig. We hebben deze dag weer veel gezien en gehoord. Situaties die langzamerhand beter worden maar ook nog veel schrijnende gevallen.


4 juni is een speciale feestdag in Polen. Iedereen was vrij, dus ook de kinderen en dat gaf ons de gelegenheid om weer veel gezinnen te bezoeken. Veel afgelegen plekken bezocht, steile hellingen en krappe bochten. Ja, het rijden in Polen is niet altijd makkelijk. Ook chauffeur Henk kwam daar achter toen de voorwiel van de bus in een greppel vast kwam te zitten. Maar met man en macht kregen we hem er weer uit. ’s Avonds hebben we heerlijk ge-BBQ-d met een echte orginele Poolse inhoogteverstelbarewasmachinetrommelopstandaardBBQ


5 juni Vandaag een dagje uit. Na alle indrukken is het ook goed om even te ontspannen. We zijn vandaag naar Ojcow geweest. Dit is een nationaal park met kalksteenrotsen waar je heerlijk kunt wandelen. Dit gebied ten westen van Krakau hadden de meesten van ons nog nooit gezien.


6 juni ’s morgens maar even wat boodschappen gehaald voor het weekend en geshopt want ’smiddags zijn de winkels dicht. Verder genoten van het prachtige weer.


7 juni Zondag rustdag. Ook in Polen is het de dag van de Heer. Ds. Henk ging ons voor in onze eigen oecumenische kerkdienst. Het was een dag van ontspanning, fijne gesprekken, wandelen en genieten van God’s schepping.


8 juni Rommeldag. De laatste kadootjes voor het thuisfront, de laatste bezoekjes, afscheid nemen van Dorota. Al met al toch een ontspannende dag.


9 juni Om 5.00 uur vertrokken we weer richting Nederland. We hadden een voorspoedige terugreis en kwamen om 22.00 uur aan. Hier mochten we God ook voor danken.

Wat ik nog niet verteld heb is dat het weer de hele week uitzonderlijk mooi was. We elke morgen een dagopening en elke avond een dagsluiting hadden met mooie stukjes uit de Bijbel, met veel zingen en met gitaarbegeleiding van Anne. Ook de fijne gesprekken die we weer hadden wil ik graag noemen. Al met al weer een hele mooie week.          Webmaster  Goos Leijssenaar  webmaster@limanowa.nl