Transport verslag oktober 2011

Wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar?   Zou dat geloof hem soms kunnen redden?

Als iemand nauwelijks kleren heeft en elke dag eten tekortkomt en een van u zegt dan: ‘Het ga je goed! Kleed je warm en eet smakelijk!’ zonder de ander te voorzien van de eerste levensbehoeften – wat heeft dat voor zin?  Jacobus 2


Vrienden, stel dat iemand zegt dat hij gelooft, maar hij doet niet wat God van hem vraagt.

Dan is zijn geloof zinloos, want hij zal niet gered worden. Stel dat een gelovige geen kleren heeft, en te weinig eten heeft. En stel dat jullie dan tegen hem zeggen: “Het beste ermee! Trek maar warme kleren aan, en ga maar lekker eten!” Als je dat zegt zonder hem echt te helpen, zijn je woorden zinloos. Je moet zo iemand natuurlijk ook geven wat hij nodig heeft. (Jacobus 2. Bijbel in gewone taal)


Welkom op de website van

stichting "Hulp aan Limanowa" zuid Polen


d9230fe117c9dca9fbf0984c68e8af92
IMG_20190917_131012
gezin 572 1
DSC03906
IMG_20190920_105205Contact adres:


Stichting Hulp Aan Limanowa

p/a Alteveerstraat 233

7906 CH Hoogeveen

Tel :  06 40 228 783

j.kruizinga54@upcmail.nlHet rekeningnummer is

NL60RABO0379061201

t.n.v. Stichting Hulp aan Limanowa te Hoogeveen

(ANBI geregistreerd)Wilt u contact met onze P.R. man.

Mail dan naar goosleijssenaar@planet.nl

Of bel  06 54 141 052

ANBI geregistreerd

Dus uw giften zijn aftrekbaar voor de belasting

Verslag van het Najaarstransport 2011.


Maanden van te voren wordt er door de werkgroep gewerkt aan de organisatie van een transport.

Er wordt gezocht naar zo groot mogelijk vervoer, gesponsord door bedrijven en particulieren. Dit wordt steeds moeilijker, wellicht een gevolg van de financiële crisis en strakkere regelgeving.

Dit jaar is het transport gepland in de week van 17 tot en met 22 oktober. Na veel eventueel beschikbaar vervoer blijft alleen een VW Transporter bestelbus van Hawe/Wemmenhove

1ste transport najaar 2011

Autobedrijf te Hoogeveen en Zuidwolde over met een aanhanger van Henk. En een Ford Transit bestel bus via Henk en nagekeken door Ford dealer Broekhuis te Hoogeveen met eenaanhanger van Schröer attractieverhuur uit Hardenberg.

Chauffeurs van de combinaties zijn Klaas Koekoek, Gerrit van Veen, Albert Koekoek en Henk Kruizinga.

Volgens draaiboek worden de lege dozen aan de gezinnen uitgedeeld, en een week later vol ingezameld in het ons door de Gemeente Hoogeveen ter beschikking gesteld voormalige Glasmuseum. Ook veel andere formaliteiten en nodige zaken worden geregeld.

Zaterdag 15 oktober begint het laden van de combinaties. Omdat het redelijk grote combinaties zijn, waarmee we naar Limanowa gaan, laden we ruim 250 dozen en zakken voor de 46 gezinnen in Polen in. Verder gaan er naaimachines mee, die zijn nagekeken door ZigZag Naaimachines te Hoogeveen. Ook een fors aantal matrassen, beschikbaar gesteld door Bos Bedden te Nieuwleusen,een tafel en stoelen, een bed, beddengoed en kleding. Totaal ongeveer 4000 kg aan gewicht.

Maandagmorgen om 5.00 uur is het vertrekken, na een zegen voor de reis te hebben gevraagd en uitgezwaaid te zijn door een aantal achterblijvers. De reis gaat voorspoedig. Na de nodige stops komen we tegen 23.00 uur aan in Limanowa. Daar vinden we onderdak in het huis Pod Ostra in Stara Wies van de Gminy Limanowa.

Dinsdagmorgen komen we om 10.00 uur in het kantoor van Dorota voor een weerziens en bij te praten over de gezinnen en andere zaken. Om 13.00 uur zijn we op het marktplein om te dozen en andere goederen voor de gezinnen te lossen. Om 14.00 uur komen de gezinnen per auto of ander vervoer om de spullen te halen. Omdat we veel gezinnen willen bezoeken, in totaal 17, en het mooi weer is, vragen we Dorota om vandaag nog een aantal te kunnen bezoeken. Samen met de sociaal werkers bezoeken we een 7-tal gezinnen. Later op de avond spreken we met Dorota verder over de situatie van de gezinnen en in het algemeen over de kerkelijke, politieke en economische situatie.

Woensdagmorgen om 10.00 uur zijn we bij Dorota voor het bezoeken van de resterende 10 gezinnen. Tegen de avond hebben we ze allemaal bezocht en gaan we terug naar Stara Wies. We hebben even tijd voor ons zelf om te praten over wat we hebben gezien en gehoord.

Donderdag is een recreatieve dag. Omdat het regenachtig is, gaan we met Dorota naar de Zoutmijn van Bochnia. Een geweldige ervaring!! Toch weer anders dan de Zoutmijn van Wylichcka. Omdat we nog wat tijd over hebben bezoeken we een historisch kasteel in de omgeving van Bochnia.

Dan is het alweer vrijdagmorgen. De wekker staat op 6.00 uur. Om 7.15 uur vertrekken we uit Limanowa. De zon schijnt en het is prachtig weer om te rijden. Na enkele tussenstops bereiken we, na ruim 1200 kilometer te hebben gereden, Hoogeveen waar we een kopje soep eten en na dankgebed aan onze Heer de reis beëindigen.

Met dank aan alle mensen die geld of goederen hebben gegeven, de kerk, de gemeente, de bedrijven die materiaal beschikbaar stelden, de vrijwilligers die materiaal ophaalden, sorteerden of op andere wijze voor de stichting behulpzaam waren. Er is heel, heel veel werk verzet. Onze dank daarvoor!!!!