Transport verslag voorjaar 2017

Wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar?   Zou dat geloof hem soms kunnen redden?

Als iemand nauwelijks kleren heeft en elke dag eten tekortkomt en een van u zegt dan: ‘Het ga je goed! Kleed je warm en eet smakelijk!’ zonder de ander te voorzien van de eerste levensbehoeften – wat heeft dat voor zin?  Jacobus 2


Vrienden, stel dat iemand zegt dat hij gelooft, maar hij doet niet wat God van hem vraagt.

Dan is zijn geloof zinloos, want hij zal niet gered worden. Stel dat een gelovige geen kleren heeft, en te weinig eten heeft. En stel dat jullie dan tegen hem zeggen: “Het beste ermee! Trek maar warme kleren aan, en ga maar lekker eten!” Als je dat zegt zonder hem echt te helpen, zijn je woorden zinloos. Je moet zo iemand natuurlijk ook geven wat hij nodig heeft. (Jacobus 2. Bijbel in gewone taal)


Welkom op de website van

stichting "Hulp aan Limanowa" zuid Polen


ANBI geregistreerd

Dus uw giften zijn aftrekbaar voor de belasting

d9230fe117c9dca9fbf0984c68e8af92
IMG_20190917_131012
gezin 572 1
DSC03906
IMG_20190920_105205

Reisverslag 1 t/m 5 mei 2017. Voorjaarstransport

Deze week hebben we (deels) samen doorgebracht met de vakantie groep die zaterdagavond al in Limanowa was aangekomen.

Leden van de transportgroep zijn:   Gerrit van Veen (foto’s), Gersom Wanders (verslag), Loes Huberts (transportleider) en Klaas Huising (penningmeester)


We zijn vertrokken op maandag 01-05-2017 om 05.00 vanaf de woning van Henk en Marry Kruizinga. We rijden met een VW Crafter van autobedrijf Wemmenhove in Zuidwolde (Klaas en Loes) en met de Ford Transit met een aanhanger van De Boer uit Pesse (Gerrit en Gersom)

We hebben gelukkig geen pech of oponthoud gehad, de heenreis ging zeer voorspoedig. We hebben natuurlijk wel de sanitaire stops gemaakt maar dit zoveel mogelijk gecombineerd met het wisselen van chauffeur/chauffeuse. Het is de dag van de Arbeid in Duitsland en Polen waardoor er geen of weinig vrachtverkeer is. Vlak voor de Poolse grens wordt de bus van Klaas en Loes nog gecontroleerd door de Duitse politie, maar alles is in orde. Ongeveer 60 km voor Limanowa duiken we met de volle combinatie’s de bergen in, waarbij het toch opletten geblazen is. We hebben dan al een lange dag  gereden en dan ineens kom je slecht verlichte smalle wegen, slecht wegdek  en mensen die langs de kant van de weg lopen tegen, waarbij extra alertheid wel nodig is. Om 22.30 uur zijn we in Limanowa aangekomen.  Maar gelukkig is God met ons mee gereden.


02-05-2017          Gezamenlijk ontbijt om 08.00 uur.Rond 09.15 uur zijn we naar de Sociale Dienst gereden en hebben koffie gedronken met Dorota, directrice van de Sociale Dienst. Ook hebben we overleg over de te bezoeken gezinnen en het lossen van de goederen. Rond 12.00 uur lossen we de meegebrachte dozen en andere goederen op het marktplein. Hierbij moet ter plekke bedacht worden hoe de niet opgehaalde dozen alsnog bezorgt gaan worden, maar middels goed overleg is dit allemaal gelukt. Ook brengen we de spullen die naar gezinnen gaan die geen sponsorgezin in Nederland hebben naar een opslagplaats in een leeg schoolgebouw. Tevens worden er al een aantal gezinnen bezocht. Afsluiting van de dag met een maaltijd bij restaurant Mekong.


03-05-17 Het is Onafhankelijkheidsdag en alles is dicht. Met Egbert en Nicolien, Derk en Anita, Gersom, Gerrit, Klaas en Loes, zijn we vandaag naar Auschwitz geweest waarbij we een indrukwekkende dag hebben beleefd met de gedachte dat wij alle dagen blij mogen zijn dat we in vrijheid mogen leven. De rest van de gecombineerde transport/sponsorgroep zijn thuis gebleven, in Pod Soslina, een nieuwe onderkomen wat goed bevalt. Gezamenlijk sluiten we de dag af met een maaltijd in Dom Kultury.


04-05-2017 We hebben vandaag de groep opgesplitst in 3 groepjes. Iedereen had de mogelijkheid om zijn of haar eigen gezin te bezoeken, als dat nog niet was gedaan. Loes en Klaas hebben nog een nieuw gezin bezocht. Dit gezin wordt vanaf nu ook door Loes en Klaas gesponsord. Het eten bij restaurant Matras was tevens een afscheidsdiner met Dorota en haar man Jacenty. We kijken terug op een mooie week vol gebeurtenissen en beleving. De ventilator van de Ford Transit is nog vakkundig gerepareerd in Polen. Tevens hebben we nog terraskachels en barbecues meegenomen die gemaakt zijn door plaatselijke vaklieden en verkocht zijn in Nederland.


05-05-2017  Om 05.30 uur vertrokken en rond 21.15 uur zonder panne aangekomen in Hoogeveen. Wel een uur in de file gestaan in Duitsland. Samen met de vakantiegroep, die wat later aankwam in Hoogeveen, hebben we de reis afgesloten bij Henk en Marry thuis.

Contact adres:


Stichting Hulp Aan Limanowa

p/a Alteveerstraat 233

7906 CH Hoogeveen

Tel :  06 40 228 783

j.kruizinga54@upcmail.nlHet rekeningnummer is

NL60RABO0379061201

t.n.v. Stichting Hulp aan Limanowa te Hoogeveen

(ANBI geregistreerd)Wilt u contact met onze P.R. man.

Mail dan naar goosleijssenaar@planet.nl

Of bel  06 54 141 052

          Webmaster  Goos Leijssenaar  webmaster@limanowa.nl