Transport verslag 13-16 juni 2016


Wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar?   Zou dat geloof hem soms kunnen redden?

Als iemand nauwelijks kleren heeft en elke dag eten tekortkomt en een van u zegt dan: ‘Het ga je goed! Kleed je warm en eet smakelijk!’ zonder de ander te voorzien van de eerste levensbehoeften – wat heeft dat voor zin?  Jacobus 2


Vrienden, stel dat iemand zegt dat hij gelooft, maar hij doet niet wat God van hem vraagt.

Dan is zijn geloof zinloos, want hij zal niet gered worden. Stel dat een gelovige geen kleren heeft, en te weinig eten heeft. En stel dat jullie dan tegen hem zeggen: “Het beste ermee! Trek maar warme kleren aan, en ga maar lekker eten!” Als je dat zegt zonder hem echt te helpen, zijn je woorden zinloos. Je moet zo iemand natuurlijk ook geven wat hij nodig heeft. (Jacobus 2. Bijbel in gewone taal)


Welkom op de website van

stichting "Hulp aan Limanowa" zuid Polen


d9230fe117c9dca9fbf0984c68e8af92
IMG_20190917_131012
gezin 572 1
DSC03906
IMG_20190920_105205Contact adres:


Stichting Hulp Aan Limanowa

p/a Alteveerstraat 233

7906 CH Hoogeveen

Tel :  06 40 228 783

j.kruizinga54@upcmail.nlHet rekeningnummer is

NL60RABO0379061201

t.n.v. Stichting Hulp aan Limanowa te Hoogeveen

(ANBI geregistreerd)Wilt u contact met onze P.R. man.

Mail dan naar goosleijssenaar@planet.nl

Of bel  06 54 141 052

ANBI geregistreerd

Dus uw giften zijn aftrekbaar voor de belasting


Reisverslag van een extra transport.   13 juni tot 15 juni 2016  (chauffeurs Klaas en Goos)

 

Dit extra transport was nodig, omdat de opslag leeg moest zijn voor 16 juni. De reden hiervan is dat het pand verkocht is.

Op maandag morgen 13 juni zijn we om 5.00 uur voor de laatste keer vertrokken van de opslag op Alteveer. Goos heeft Klaas van huis opgehaald en voordat we vertrokken richting Limanowa hebben we de auto van Goos in de straat neer gezet waar de ouders van Klaas wonen. We wilden niet het risico lopen dat we door vertraging later dan 16 juni terug zouden komen. Normaal parkeren we de auto’s in de opslag.  Dan zou de auto nog in de opslag staan wanneer de overdracht zou plaats vinden.  Je weet maar nooit!!

Na een voorspoedige reis kwamen we om twee uur aan bij de Duits-Poolse grens. Daar moesten we het tol kastje weer opladen bij het kantoor van ViaToll. Om 16.40 uur stonden we een eind voor Katowice stil. File.  De oorzaak bleek later een ernstig ongeluk op de andere rijbaan. 6 vrachtwagens en een paar luxe wagens. Het bleek al een tijdje geleden gebeurd te zijn, want we zagen al een bergingsauto rijden met daarop iets wat een cabine is geweest van een vrachtwagen. Een chaos!!


     


Het was 21.00 uur toen we arriveerden op de camping van de gemeente Limanowa. “Pod Ostra” in Stara Wies. Het was bijna donker toen we daar aankwamen. Het is daar een uur eerder donker dan bij ons in Nederland.


Dinsdag 14 Juni. We hadden met Dorota overlegd dat we om half tien wilden lossen. De goederen konden we op de camping uitladen en neerzetten in het toilet gebouw.  We zouden hulp krijgen en die waren er dan ook al om kwart over negen. 

Het lossen ging lekker vlot en om half elf was deze klus al weer geklaard.

125 dozen met kleding – 52 zakken met kleding – 10 stuks  1persoons bedden – 8 matrassen – 2 stuks magnetron – 1 stuks bedbank – 2 rolstoelen – ziekenhuisbed – 2 tafels – kinderbox- en nog wat andere los spul.


Om 14.00 uur waren we op het kantoor van de sociale dienst bij Dorota. We hadden een ziekenhuisbed met een anti-decubitus matras bij ons.  Het vorige transport hebben we een gezin bezocht waar dit ziekenhuisbed voor bestemd. Zie hiervoor het verslag van 23-26 mei 2016. 

                                                                                                                                                                                            Bert Kleinleugenmors was op dit moment met vakantie in Limanowa. Hij bood aan om mee te gaan naar dit gezin (Bert is Fysiotherapeut)  Ook wilde hij graag de zoon in het ziekenhuis bezoeken. Ook wij wilden dat graag en zo zijn we vertrokken onder leiding van Ilona, sociaal werkster, naar het ziekenhuis. We zagen daar een erg magere man liggen. Hij heeft een dwarslaesie en doorligplekken. De man is 49 jaar oud. Heeft dus oudere ouders, waarvan de vader slecht loopt en zijn zicht en gehoor is ook niet best. De zoon heeft geen relatie en zijn familie ziet hij niet zo vaak. Al met al best wel triest.  We zijn dan ook heel dankbaar dat we iets kunnen betekenen voor dit gezin. Hij mag, als zijn toestand het toelaat, iedere keer een paar dagen naar huis. We hopen dat ook dat allemaal kan gebeuren.       Na het ziekenhuis bezoek zijn we naar zijn huis gegaan en daar het bed in elkaar gezet en het matras aangesloten.  Dit heeft Bert gedaan, fijn dat hij erbij was. We hebben het bed getest en is goed bevonden. “Het ligt heerlijk” zei Klaas.

 

Na het eten bij restaurant “Karczma Matras”, gingen we om 22.00 uur naar bed. Om 3.30 uur liep de wekker af en om half vijf reden we alweer richting Hoogeveen. Het was alweer licht. In de dalen konden we verschillende dorpen zien liggen, althans normaal gesproken. Nu lagen er over de meeste dorpen een deken van mist. Ook een heel mooi gezicht! Om 10.30 uur waren we bij de grens van Duitsland, na door een aantal regenbuien te hebben gereden. Het was rustig op de weg, we konden lekker opschieten. Totdat we om 12.15 uur onder Berlijn reden en we in de file kwamen. Daarna nog een aantal keren.  In totaal ongeveer anderhalf uur.

Om 20.00 uur reden we de gemeente Hoogeveen weer binnen en konden we weer naar ons eigen huis. 


We zijn onze hemelse Vader dankbaar dat Hij ook nu weer de gebeden heeft verhoord en voor een veilige reis heeft gezorgd.      Aan HEM komt alle eer toe, tot in eeuwigheid!!!