De stichting

Wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar?   Zou dat geloof hem soms kunnen redden?

Als iemand nauwelijks kleren heeft en elke dag eten tekortkomt en een van u zegt dan: ‘Het ga je goed! Kleed je warm en eet smakelijk!’ zonder de ander te voorzien van de eerste levensbehoeften – wat heeft dat voor zin?  Jacobus 2


Vrienden, stel dat iemand zegt dat hij gelooft, maar hij doet niet wat God van hem vraagt.

Dan is zijn geloof zinloos, want hij zal niet gered worden. Stel dat een gelovige geen kleren heeft, en te weinig eten heeft. En stel dat jullie dan tegen hem zeggen: “Het beste ermee! Trek maar warme kleren aan, en ga maar lekker eten!” Als je dat zegt zonder hem echt te helpen, zijn je woorden zinloos. Je moet zo iemand natuurlijk ook geven wat hij nodig heeft. (Jacobus 2. Bijbel in gewone taal)


Welkom op de website van

stichting "Hulp aan Limanowa" zuid Polen


d9230fe117c9dca9fbf0984c68e8af92
IMG_20190917_131012
gezin 572 1
DSC03906
IMG_20190920_105205Contact adres:


Stichting Hulp Aan Limanowa

p/a Alteveerstraat 233

7906 CH Hoogeveen

Tel :  06 40 228 783

j.kruizinga54@upcmail.nlHet rekeningnummer is

NL60RABO0379061201

t.n.v. Stichting Hulp aan Limanowa te Hoogeveen

(ANBI geregistreerd)Wilt u contact met onze P.R. man.

Mail dan naar goosleijssenaar@planet.nl

Of bel  06 54 141 052

ANBI geregistreerd

Dus uw giften zijn aftrekbaar voor de belasting

De stichting


Stichting Hulp Aan Limanowa is opgericht in september 2006 om ± 48 gezinnen in Limanowa in Polen te ondersteunen in hun primaire levensbehoeften.


Voorheen waren we als werkgroep Limanowa onderdeel van de “Stichting Zuidwolde helpt Polen en Macedonië” en bieden sinds 1997 ondersteuning aan deze armste gezinnen aldaar.


2 maal per jaar, in mei en september organiseren we transporten naar Limanowa. Een 48-tal gezinnen in en ver om Hoogeveen (van Harlingen tot Hardenberg en van Assen tot Hasselt) zorgen dan voor pakketten met kleding, levensmiddelen en andere benodigdheden. Door een goede communicatie met de sociale dienst in Limanowa kunnen we voor 100% garanderen dat alle hulpgoederen bij de gezinnen arriveren. Veelal brengt de transportgroep een aantal van de pakketten bij de gezinnen thuis, maar ook worden de pakketten gedistribueerd op een plein in Limanowa vanwaar ze worden gehaald door de gezinnen. Dit gebeurt altijd onder het toeziend oog van de transportgroep. Medewerkers van de sociale dienst in Limanowa letten er dan op dat de juiste pakketten bij de gezinnen komen.


Wilt u ook gezin verzorgen? Ons wordt vaak gevraagd:Wat kost dat?

Eigenlijk niets. Dat wil zeggen, het ligt eraan hoeveel u aan extra dingen er bij in doet.

Op iedere gezinslijst staat op de achterzijde een wensenlijst

Alles wat hier op staat hoeft u niet te kopen. Het is een wensenlijst.

De ene keer kunt u meer missen dan de andere keer.


Het belangrijkste is kleding en schoeisel.  Als u om u heen vraagt, is de ervaring, krijgt u heel veel kleding. Dit kost geen geld, alleen moeite.


Neem rustig contact met ons op.    Wij komen graag bij u langs om er meer over te vertellen.